·
Чай
взагалі вкрай корисний продукт, він містить велику кількість антиоксидантів,
які захищають наші клітини від старіння і несприятливого впливу
навколишнього середовища. Вживання чаю знижує вірогідність серцевого
нападу або удару.
·
Жирна
їжа, малорухливий спосіб життя — усе це призводить до того,
що в наших кровоносних судинах виникають небезпечні тромби. Чай,
вірніше корисні речовини, які в ньому містяться, допомагають нашим
артеріям залишатися еластичними і чистими.
·
Щоденна
чашка чаю зміцнює наші кістки.
Дослідження показали, що любителі чаю, які постійно вживали цей напій
більше 10 років, мають дуже міцні кістки, і це незважаючи
на вік, зайву вагу та інші негативні фактори.
·
Чай
істотно зміцнює імунну систему, а також допомагає насичувати організм
вологою. Він
не тільки чудово втамовує спрагу, але й дозволяє зберегти необхідну
вологу всередині тканин.
У залежності
від складу, чай впливає на різні системи нашого організму. П’ять смаків
і сотня корисних ефектів:
v чай з гібіскусом — бадьорить
і підвищує імунітет;
v чай з м’ятою — заспокоює
і дарує душевну гармонію;
v шипшиновий чай — дарує енергію;
v чай з чебрецем — заряджає
оптимізмом;
v зелений чай з лемонграсом — має всі шанси продовжити життя, в цьому користь зеленого чаю.
v зелений чай з лемонграсом — має всі шанси продовжити життя, в цьому користь зеленого чаю.
Німецькі вчені з берлінської лікарні Charite Hospital стверджують, що цілющий вплив чаю на серцево-судинну систему втрачається при додаванні в нього молока.
До такого
висновку фахівці прийшли після проведення лабораторних експериментів на
тканинах щурів і дослідження за участю 16 чоловік.
У ході
випробувань вчені під керівництвом професора кардіології Верени Стангл
підтвердили, що вживання чорного чаю сприяє підтримці нормального кров’яного
тиску та захищає від гіпертонії. Дослідники пов’язали цей ефект з катехінами —
речовинами, що містяться в чаї. З’ясувалося, що ці компоненти сприяють
утворенню окису азоту, що в свою чергу призводить до розширення кровоносних
судин.
За словами
Стангл, при додаванні молока білки-казеїни, що містяться в ньому, знижують
концентрацію катехінів у чаї, блокуючи його позитивний ефект на судини.
Чайна
церемонія — це ціле мистецтво. У ваших силах зробити чай
воістину корисним напоєм.

Немає коментарів:
Дописати коментар