Давайте
дізнаємося про те, чому цей напій вважається таким корисним
і навчимося пити чай правильно. Коли лікар прописує ліки, він пояснює,
як і в якому вигляді їх потрібно приймати. Якщо
ви не будете дотримуватися рекомендацій, то не отримаєте
потрібного ефекту. Неправильним, невмілим або недбалим приготуванням чаю можна
зіпсувати найкращий напій, звівши на нуль весь його корисний вплив
на організм.
- Ніколи не пийте чай на голодний шлунок. Мудреці кажуть, що це подібно проникненню вовка в дім, це може призвести до гастриту.
- Також не варто влаштовувати чаювання безпосередньо перед їжею, а от через 20-30хвилин після приємної трапези або за півгодини до прийому їжі чай дуже корисний.
- Теплий і гарячий чай додає бадьорість, робить ясним свідомість і зір, а охолоджений або обпікаючий тільки шкодить. Температура напою не повинна перевищувати 56 ° С.
- Не заварюйте чай занадто довго, його ефірні компоненти починають окислюватися, що не тільки позбавляє напій прозорості, смакових якостей і аромату, але і значно знижує його поживну цінність.
- Ніколи не пийте вчорашній чай, проте виливати його теж не поспішайте.
- Настояний протягом доби чай багатий кислотами і фтором, які перешкоджають кровотечі, тому вчорашній чай допомагає при запаленні порожнини рота. Промивання очей вчорашнім чаєм допомагає зняти їх втому і покращує загальний стан.
Немає коментарів:
Дописати коментар